Ouderbegeleiding


Het opvoeden van een kind vraagt bepaalde vaardigheden van ouders. Wanneer het niet goed gaat met je kind of wanneer blijkt dat je kind extra aandacht nodig heeft dan kan er als ouder(s) veel op je afkomen. Het kan zijn dat je je hier zorgen over maakt, dat je je afvraagt hoe je je kind het beste kunt helpen of dat je behoefte hebt aan extra handvatten of emotionele steun. 

Wanneer je kind begeleid wordt door middel van kinder- of jeugdtherapie dan gaat dit meestal ook gepaard met ouderbegeleiding. Wanneer er echter behoefte is aan extra begeleiding of wanneer je als ouder(s) advies nodig hebt in een bepaalde situatie dan kan ouderbegeleiding ook los aangeboden worden. Ouderbegeleiding biedt handvatten in de opvoeding, geeft inzicht in de problematiek van je kind en leert hoe jij, je kind en de rest van het gezin beter op elkaar afgestemd kunnen worden.  

Samen staan we sterk


Het kan ook zijn dat je als ouder(s) samen met je kind op gesprek komt zodat er als gezin toegewerkt kan worden naar een positieve verandering.