Over mij

Pascale Florentinus


Hoe ik kinder- & jeugdtherapeut geworden ben...


Op 19-jarige leeftijd ben ik als gap year een avontuur in Canada aangegaan om als au-pair met kinderen te gaan werken. Bij terugkomst ben ik het bedrijfsleven ingerold waar ik mij verder ontwikkeld heb. Ondanks een mooie carrière bij een internationale organisatie kwam ik op een dag tot inzicht dat mijn hart toch elders lag. Ik wilde heel graag met kinderen en jongeren werken. Ik heb gehoor gegeven aan dit gevoel en ben de driejarige opleiding gaan volgen voor Kinder- & Jeugdtherapeut. Tijdens mijn opleiding heb ik werkervaring opgedaan bij een lagere- en middelbare school. Na mijn afstuderen heb ik een aantal jaren gewerkt in een crisisopvang en een leef- en leergroep waar kinderen en jongeren wonen die uit huis geplaatst zijn. Tegelijkertijd heb ik mijn eigen praktijk voor Integratieve Kinder- & jeugdtherapie opgestart. In 2009 heb ik de deuren van Prascana geopend.

Mijn focus...

Om mij als therapeut te blijven ontwikkelen volg ik jaarlijks opleidingen die aansluiten bij mijn vakgebied. Doordat ik ben aangesloten bij twee gespecialiseerde beroepsverenigingen en sta ingeschreven in het beroepsregister, voldoe ik aan de criteria op het gebied van opleiding, bij- en nascholing en praktijkvoering. Zo ben ik o.a. in het bezit van de diploma's Medische- en Psychosociale Basiskennis waardoor therapie bij Prascana voor vergoeding in aanmerking kan komen. Daarnaast ben ik aangesloten bij een intervisiegroep met collega's uit hetzelfde werkveld met wie ik regelmatig bijeen kom.


Naast Prascana sta ik - namens Qpido Seksespecifiek Expertisecentrum Amsterdam - regelmatig voor de klas op verschillende middelbare scholen. Hier geef ik voorlichting aan pubers over hedendaagse problematiek, zoals risico's in relaties, groepsdruk, 'nee' durven zeggen, loverboys, sexting & grooming en de gevaren van social media. Samen met Prascana is dit voor mij een ideale combinatie.

Hoe ik werk....

Dagelijks ervaar ik hoe belangrijk het is dat kinderen in hun eigen kracht staan. Mijn visie is dat ieder kind uniek is en daarom recht heeft op een unieke benadering. Ik voel mee, haal blokkades weg en maak van een belemmering een kwaliteit. Met veel plezier heb ik al vele kinderen op weg geholpen naar een gelukkiger leven door ze te laten zien wat ze kunnen en vooral wat ze waard zijn.
Het werken met kinderen van diverse leeftijden, temperamenten, culturen en verschillende hulpvragen maakt dat voor mij geen dag hetzelfde is! 

Hoe je nog meer te weten komt …

Wil je meer weten over mij, mijn werkervaring of wat ik specifiek voor jou of je kind zou kunnen betekenen? Bel mij of stuur een berichtje via het contactformulier.

Pascale