De therapeut

Pascale Florentinus

 

"Je hebt niet altijd invloed op wat je overkomt, wél hoe je ermee omgaat".


Sinds 2009 ben ik werkzaam als kinder- & jeugdtherapeut, zowel vanuit mijn eigen praktijk als op locatie. Geruime tijd heb ik ook gewerkt met kinderen en jongeren die uit huis geplaatst of onder toezicht gesteld zijn. Daarnaast heb ik voorlichting gegeven op middelbare scholen over de gevaren van social media, groepsdruk en andere problematiek waar pubers tegenaan kunnen lopen. Om mij als therapeut te blijven ontwikkelen volg ik jaarlijks opleidingen die aansluiten bij mijn vakgebied. Regelmatig kom ik bijeen met collega’s uit hetzelfde werkveld om onze kennis en krachten te bundelen.

Dagelijks ervaar ik hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn en in je eigen kracht te staan. Door omstandigheden is dit echter niet altijd het geval. Je kunt het gevoel hebben dat je vast zit in een bepaalde situatie of dat je dingen graag anders wilt maar je weet niet hoe. Graag wil ik jou of je kind hier mee helpen door een stukje mee te reizen in je leven. Ik voel en kijk met je mee en breng het systeem, niet werkende patronen en overtuigingen in kaart. Ik leer je nieuwe vaardigheden aan om anders met een situatie om te kunnen gaan en help je om oude, achterhaalde en niet helpende overtuigingen om te zetten in nieuwe ondersteunende overtuigingen die je wél helpen. Tijdens mijn werk is het voor mij belangrijk dat je je veilig en gehoord voelt, zodat je je van daaruit kunt openstellen om veranderingen en nieuwe inzichten aan te gaan. 

Met veel plezier heb ik al vele mensen, van jong tot oud, op weg geholpen naar een gelukkiger leven door ze te laten zien wat ze kunnen en vooral wat ze waard zijn. Het werken met kinderen en volwassenen van diverse leeftijden, temperamenten, culturen en verschillende hulpvragen maakt dat voor mij geen dag hetzelfde is.

Wil je meer weten over mij, mijn werkervaring of wat ik specifiek voor jou of je kind zou kunnen betekenen? Wees van harte welkom op een intakegesprek, bel mij of stuur een berichtje via het contactformulier. 

Ik hoop jou of je kind te mogen ontmoeten in mijn praktijk!

Hartelijke groet,

Pascale