De therapeut

Pascale Florentinus

 

"Je hebt niet altijd invloed op wat je overkomt, wel hoe je ermee omgaat".


Sinds 2009 ben ik werkzaam als kinder- & jeugdtherapeut. Zowel vanuit mijn eigen praktijk als op locatie met kinderen en jongeren die uit huis geplaatst of onder toezicht gesteld zijn. Daarnaast heb ik geruime tijd voorlichting gegeven op middelbare scholen over de gevaren van social media, groepsdruk en andere problematiek waar pubers tegenaan kunnen lopen. Om mij als therapeut te blijven ontwikkelen volg ik jaarlijks opleidingen die aansluiten bij mijn vakgebied. Regelmatig kom ik bijeen met collega’s uit hetzelfde werkveld om onze kennis en krachten te bundelen.

Dagelijks ervaar ik hoe belangrijk het is dat kinderen in hun eigen kracht staan. Door omstandigheden is dit echter niet altijd het geval. Ik werk oplossingsgericht, voel met een kind mee en indien nodig leer ik een kind een nieuwe vaardigheid om anders met een situatie om te kunnen gaan. Tijdens het werken met kinderen staan bij mij veiligheid en vertrouwen voorop. Het is belangrijk dat een kind zich veilig en gehoord voelt en zich van daaruit durft open te stellen. Met veel plezier heb ik al vele kinderen op weg geholpen naar een gelukkiger leven door ze te laten zien wat ze kunnen en vooral wat ze waard zijn. Het werken met kinderen van diverse leeftijden, temperamenten, culturen en verschillende hulpvragen maakt dat voor mij geen dag hetzelfde is.

Wil je meer weten over mij, mijn werkervaring of wat ik specifiek voor jou of je kind zou kunnen betekenen? Bel mij of stuur een berichtje via het contactformulier.

Ik hoop jou en je kind te mogen ontmoeten!

Hartelijke groet,

Pascale