Pascale Florentinus


Al ruim 10 jaar ben ik werkzaam als kinder- & jeugdtherapeut. Zowel vanuit mijn eigen praktijk als op locatie met kinderen en jongeren die uit huis geplaatst of onder toezicht gesteld zijn. Daarnaast geef ik voorlichting op middelbare scholen over de gevaren van social media, groepsdruk en andere problematiek waar pubers tegenaan kunnen lopen.

Om mij als therapeut te blijven ontwikkelen volg ik jaarlijks opleidingen die aansluiten bij mijn vakgebied. Ik ben aangesloten bij twee gespecialiseerde beroepsverenigingen en ben geregistreerd als jeugdprofessional bij het SKJ. De diploma's medische- en psychosociale basiskennis heb ik in mijn bezit, waardoor therapie bij Prascana voor vergoeding in aanmerking kan komen. Regelmatig kom ik bijeen met collega’s uit het zelfde werkveld om als intervisiegroep onze kennis en krachten te bundelen.

Dagelijks ervaar ik hoe belangrijk het is dat kinderen in hun eigen kracht staan. Door omstandigheden is dit echter niet altijd het geval. Ik voel met een kind mee, haal blokkades weg en maak van een belemmering een nieuwe kwaliteit. Met veel plezier heb ik al vele kinderen op weg geholpen naar een gelukkiger leven door ze te laten zien wat ze kunnen en vooral wat ze waard zijn.

Het werken met kinderen van diverse leeftijden, temperamenten, culturen en verschillende hulpvragen maakt dat voor mij geen dag hetzelfde is! 

Wil je meer weten over mij, mijn werkervaring of wat ik specifiek voor jou of je kind zou kunnen betekenen? Bel mij of stuur een berichtje via het contactformulier

Pascale